mancare bebelusi

Cei care sunt părinți pentru prima dată pot considera că este o provocare să-i hrănească sănătos pe cei mici. Bebelușii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de luni sunt foarte activi si jucăuși. Pot de asemenea pot fi foarte mofturoși și poate fi foarte dificil pentru tine să-i faci să mănânce sănătos. Dacă micuțul tău îți face probleme când vine vorba de mâncare sănătoasă, citește acest articol. Acest articol îți va oferi idei pe care le poți încerca pentru hrana bebelusilor 12-24 luni.

Nutrientele necesare unui bebelus de 12 – 24 luni

Nutriția corectă este vitală pentru sănătatea si dezvoltarea corectă a micuțului tău.Ca părinte trebuie să te asiguri că micuțul tău își ia porția esențială de nutrienți de care corpul are nevoie pentru a se dezvolta atât fizic cât și mental. Varietatea de nutrienți de care are nevoie un bebelus de 12-24 luni și rolul pe care îl are fiecare în dezvoltarea lui sunt după cum urmeză:

Proteine

Proteinele joacă un rol vitan în dezvoltarea fibrelor musculare. Ajută la formarea și repararea țesuturilor mușchilor pentru a facilita creșterea mai ușoară și mai rapidă a bebelușului. Bebelușii trebuie sa mănânce aproximativ 55 de grame de proteine zilnic.Deci, trebuie să incluzi produse lactate, carne, peste, pui, ouă, etc. în dieta lui.

Carbohidrați

Carbohidrații îi dau micuțului energia de a fi activi toată ziua.Carbohidrații ajută de asemenea și dezvoltarea sănătoasă a creierului bebelușului.Un copil în creștere ar trebui să primească 6 porții de carbohidrați zilnic.Pentru a satisface nevoia de carbohidrați ai micuțului tău, îi poți da să mănânce pâine, cereale, orez, porumb, etc.

Grăsimi

Grăsimile sunt necesare pentru dezvoltarea creierului micuțului copil.Grăsimile ajută la înmulțirea celulelor si mișcarea mușchilor.Deci, nu ezita să-i dai micuțului tău grăsimi sănătoase.Îi poți prepara mâncarea cu ulei de măsline, ulei de floarea soarelui. De asemenea, îl poți hrăni cu unt de arahide, și unt bogat în grăsimi.Bebeluși ar trebui să primească aproximativ 3 lingurițe de grăsimi zilnic.

Vitamine

bebusi care manaca fructe, ce mananca bebelusi

Vitaminele sunt absolut necesare în dezvoltarea metabolismului, oaselor, ridicarea imunității și pentru repararea țesuturilor copilului.Prin urmare este un nutrient esențial pentru bebelușii în creștere.Vitaminele pot fi obținute din lapte, brânză. ouă, fructe si legume.Dieta lor ar trebui să conțină minim o poție de legume gătite si o porție de fructe pe zi.

Minerale

Mineralele sunt vitale pentru diferite funții ale organismului.Fier, calciu, sodiu, sulf, zinc, etc. sunt minerale pe care corpul unui copil mic le cere pentru dezvoltare sănătoasă.Mineralele se găsesc în produse lactate, fructe, legume, carne, pește, nuci, fructe uscate.

Apă

Este foarte important pentru un copil mic să stea hidratat.Apa reprezintă în proporție de 60% din greutatea corpului.Copii cu vârste cuprinse între 1 – 3 ani au nevoie de 1.3 litrii de apa pe zi. Lichidele pe care le bea copilul pot fi și sucuri naturale făcute în casă sau lapte. Totuși apa rămâne cea mai bună alegere si cea mai indicată.

De câtă mâncare are nevoie un copil de 12 – 24 luni

Un bebeluș de 12 – 24 luni are un stomac care este de mărimea pumnului său strâns.Prin urmare, nu te poți astepta ca micuțul tău să mănânce cantități similare cu cele ale unui adult.Păstrează porțiile mici. În medie, un copil până în 24 de luni are nevoie de 1000 – 1400 de calorii din mâncare pe zi, depinzând în funcție de mărimea lui și de nivelul de energie pe care îl are.

Dacă ți-a plăcut articolul trimite-l și altor persoane pentru ai ajuta și pe ei să înteleagă necesitatea nutienților în dezvoltarea micuților lor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Share

CITEȘTE ȘI

Lasă un răspuns