suzeta

Cand si Cum renunt la suzeta? Crezi că este în sfârșit timpul pentru ca micuțul tău să-și ia rămas bun de la suzetă? Nu există semne că va renunța în curând și te întrebi cum o poți îndepărta? Să vedem ce este de facut! Am să te ajut sa îți determini micuțul să renunțe la aceasta!

Suzetele pot veni în ajutorul tău ca părinte în multe cazuri și oferă un confort deosebit copilului. Însă, pe măsură ce acesta înaintează în vârstă, suzetele încep să devină mai puțin utile și mai mult o problemă. Copiii renunță de obicei la utilizarea ei în jurul vârstei de 2 până la 4 ani. Daca copilul tău a trecut de această vârstă și încă folosește suzeta,  nu te panica! Are  nevoie de puțin ajutor în plus pentru a-și lua rămas bun.


Când să renunț la utilizarea suzetei?

Specialiștii susțin că după vârsta de 1 an, folosirea suzetei  nu mai este o sursă importantă de calmare.
Utilizarea suzetei oferă multe avantaje în primele zile, dar pe măsură ce copilul crește, riscurile încep să depășească beneficiile. După vârsta de 6 luni, bebelușii care folosesc regulat suzeta au șanse mai mari de a dezvolta infecții ale urechii medii decât cei care nu o folosesc. Medicii cred că acest lucru se datorează faptului că suptul continuu provoacă schimbări de presiune în urechi, determinând acumularea lichidului si creând infecții. De asemenea, folosirea prelungită a suzetei, după vârsta de 2 ani, poate duce la mai multe probleme dentare, precum alinierea greșită a dinților și modificarea formei bolții palatine.

Deci, încearcă să renunți treptat la utilizarea ei!

Cum să renunț la utilizarea suzetei?

Deși se spune că nu există o unică rețetă care să funcționeze la toți copii, există totuși câteva metode care cu siguranță vor funcționa și în cazul tău.

Impune câteva limite.

Nu îți poti dezobișnui bebelușul de suzetă din prima încercare? Începe să limitezi orele și locurile în care bebelușul tău o poate folosi. Spre exemplu, mai poate folosi suzeta doar în pat, înainte de culcare, vreme de câteva minute.

Oferă-i un obiect tranzitoriu.

Oferă-i copilului tău un obiect de tranziție în locul suzetei. Un astfel de obiect, la fel ca suzeta, îl va ajuta la ameliorarea stresului și la adaptarea la noi situații provocatoare. Acest obiect poate fi o jucărie de dentiție nouă cu care el se va simți în siguranță în momentul în care adoarme.

Folosește-te de  încurajări.

Laudă-ți bebelușul când evită suptul degetului sau folosirea suzetei. Acest lucru ajută la încurajarea comportamentului pe care vrei să-l vezi. Completează, spunându-i „Ce copil mare ești!”.

Oferă-i recompense!

Oferă-i mici recompense distractive, cum ar fi o bombonică, o gustare preferată sau un joc.

Fă din suzetă un obiect nedorit.

Poți încerca să faci suzeta copilului mai puțin atrăgătoare dacă îi este greu să renunțe.  Introdu-o în oțet alb sau suc de lămâie pentru a-l  determina să o arunce și să nu mai dorească să o folosească.

 

La final vei vedea ca nu este chiar atât de greu să îți convingi copilul să renunțe la suzetă, iar întrebările “Cand si Cum renunt la suzeta?” vor deveni istorie.

jucarii pentru craciun
  •  
    168
    Shares
  • 168
  •  
  •  
  •  

CITEȘTE ȘI

Lasă un răspuns