A venit timpul să vorbim despre Prima baita a bebelusului tău. Majoritatea viitorilor părinți se tem de aceasta, dar nu îți face griji, totul va merge  ca pe roate! Când vine vorba de timpul băiței la nou-născuți, cu cât mai multe mâini, cu atât mai bine. Cu alte cuvinte, primele băițe vor fi efectuate în echipă. În primul rând, nu te panica! Calmează-te și focusează-ți toată atenția către bebelușul tău. Iată câteva lucruri de care ai nevoie pentru o băiță efectuată cu succes.

Spațiul destinat băiței

Indiferent dacă îmbăiezi bebelușul într-o chiuvetă căptușită cu o suprafață moale, cum ar fi un burete special sau o cădiță de plastic pe care o așezi în cadă, ai grijă sa nu aibă contact cu o suprafață ascuțită sau dură pentru că bebelușul se poate  lovi accidental. De asemenea, poziționează capul copilului departe de robinet.

Folosește un recipient de plastic

Foloseste, spre exemplu, o căniță de plastic pentru a turna apă peste bebeluș și pentru a-l clăti. Acest lucru este mai sigur și mai puțin înfricoșător pentru bebeluși, în comparație cu scurgerea  apei direct de la robinet.

Alege săpunul potrivit

Deși unele mămici preferă să folosească doar apă pentru prima baita a bebelusului, transpirația și pielea moartă pot produce un miros care face săpunul destul de binevenit. Mergi pe o cantitate mică de săpun, pentru că prea mult poate usca pielea bebelușului. Caută un produs de curățare destinat bebelușilor, care poate fi utilizat atât pentru corpul, cât și părul copilului. Sticlele care se deschid cu o mână sau folosesc un mecanism de pompare blocabil sunt cele mai bune, deoarece îți permit să menții în permanență cealaltă mână asupra copilului.

Temperatura apei

Ai grijă la temperatura apei! Pentru a îți îmbăia copilul, aceasta trebuie să fie caldă, niciodată fierbinte! Temperatura ideală este de 98,6 ° F sau mai exact între 37 ° C și 38 ° C. Poți utiliza un termometru de baie pentru a monitoriza temperatura. De asemenea, verifică în diferite puncte ale cădiței pentru a fi sigur că nu există apă fierbinte.

Urmărește-i starea de spirit

Urmărește  starea de spirit a bebelușului după ora de băiță și folosește-o în avantajul tău. Dacă este energic și este gata să joace, fă-i baie în timpul zilei. Dacă pare mai moleșit, fă-o înainte de culcare.

Respectă pașii

Udă ușor bebelușul, folosindu-te de mâini sau de recipientul de plastic. Pune întotdeauna o mână pe bebeluș și aminteste-ti că sugarii sunt alunecoși, in special atunci când sunt uzi. Spală-i fața mai întâi, iar apoi  deplasează-te în josul corpului. Curăță  bine toate locurile, inclusiv sub brațe, gât și în zona genitală. Transpirația sau pielea bebelușului se poate strânge în zonele respective, cauzând erupții, așa că este important să menții aceste zone cât mai curate și uscate. Apoi,  poți spăla și părul bebelușului. Deoarece sugarii își pierd cea mai mare parte din căldură prin cap, aceasta ar trebui să fie ultima ta mișcare. Nu este nevoie să îi faci baie în fiecare zi, deoarece pielea bebelușului este atât de uscată, încât se poate deshidrata rapid. Cel mai recomamdat este să nu fie spălați zilnic.

jucarii pentru craciun
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

CITEȘTE ȘI

Lasă un răspuns