Copilul si animalul de companie

Vine un moment în care un animal de companie apare pe  lista de dorințe a copilului tau, deoarece copilul si animalul de companie sunt cei mai buni prieteni. Aceasta dorinta te poate pune in dificultate. Apar intrebarile precum: “Este gata să își asume responsabilitatea îngrijirii unui animal de companie?” sau “Ii poate afecta sănătatea un animal?”

Deși copilul tău poate crede că atitudinea ta prudentă este inutilă, acestea sunt întrebări valabile pentru fiecare părinte. Asa că venim în sprijinul tău şi îţi oferim câteva sfaturi care să te ajute în luarea unei decizii.

Lecţia de responsabilitate!

copii si animalele de companie2

Primul lucru la care trebuie să te gândesti este dacă copilul tau este suficient de mare și suficient de responsabil pentru a detine un animal de companie. Desigur că tu vei fi acela care se va îngriji de animaluţ în cea mai mare parte, însă cu siguranţă şi copilul tău va primii câteva lecţii despre responsabilitate.

Beneficiile deţinerii unui animal!

copii si animalele de companie3

A avea un animal de companie în familie s-a dovedit a fi la fel de benefic atât pentru animal, cât și pentru copil.

Câinilor le place în mod deosebit să aibă pe cineva care să se joace cu ei sau să ii învețe trucuri. Este stimulant mental atât pentru câine. cât și pentru copil, ceea ce poate îmbunătăți disciplina pentru ambele parti. Cercetările au arătat ca detinerea unui animal de companie aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Pe lângă reducerea stresului și a anxietății, animalele de companie au un rol foarte important și în menținerea sănătății. Reduc apariția  bolilor cardiovasculare și ajută la menținerea unui echilibru mental. De asemenea, deținatorii de animale beneficiază de un somn mai odihnitor și reușesc să stabileasca relații interumane mai puternice față de cele care nu detin un patruped.

Interacțiunea dintre animalele de companie și copiii cu dizabilități, cum ar fi sindromul Down sau Autism este de asemenea extrem de benefică.

Animalele de companie ii învață pe copii diverse  valori, predandu-le lecții valoroase despre empatie și compasiune.

Consultă-te cu medicul!

copii si animalele de comp1anie

Atunci când alegi un animal de companie este, de asemenea, important să iei în considerare sensibilitatea copilului tau la diferiți alergeni. Unul dintre primele lucruri pe care trebuie să il faci este să te consulți cu medicul tau. Dacă copilul tău are diverse alergii, un animal de interior ar putea  fi o problemă.

Cu toate acestea, dacă copilul tău are gandul la acel cățeluș pufos, există, cu siguranță, modalități de a-i satisface dorințele. Unele rase de câini, precum Poodles și Yorkies sunt considerate a fi mai puțin alergene decât altele. In plus, există  studii care susțin că sugarii expuși la animale cat  mai devreme sunt mai puțin susceptibili să dezvolte alergii mai târziu.

Prima întâlnire!

Copilul si animalul de companie

Copilul si animalul de companie au nevoie de putin timp pentru acomodare. Daca deţii deja un animal de companie este important să-l laşi să se acomodeze uşor la venirea unui copil. Un mediu pozitiv în  care animalul nu se simte amenințat poate ajuta în acest sens. Lasă încet animalul de companie sa investigheze. Asigură-te că răsplătesti orice comportament bun, supraveghează-l îndeaproape în timp ce  este în preajma copilului. Şi nu uita să petreci ceva timp de calitate cu animalul tau de companie în fiecare zi, chiar și după venirea copilului în locuinţă.

jucarii pentru craciun
Share

CITEȘTE ȘI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *