Probabil și tu cauți Sfaturi Pentru Primii Pasi Ai Bebelusului . Te întrebi când va începe să meargă? Întrebarea pe care mulți părinți și-o pun din momentul în care bebelușul începe să dea semne de independență. Ai emoții gândindu-te numai că “puiul” tău se va ridica în piciorușe și va merge? Ei bine, vei depăși emoțiile și te vei bucura de primii pasi în jurul varstei de 9-12 luni cand majoritatea bebelușilor încep  să se ridice și să stea în piciorușe .Va reuși însă cu adevarat să meargă în jurul vârstei de 14-15 luni.

În primul an copilul tău își va dezvolta coordonarea și forța musculară pentru fiecare parte a corpului. De  la primii pași la mers este o chestiune de a câștiga echilibru și încredere, astfel tu trebuie să îl ajuți în dobândirea rapidă a acestora. Cum faci asta? Am să te ajut puțin cu  câteva Sfaturi pentru primii pasi ai bebelusului tau.

1.Ai grijă la obiectele care îl înconjoară

Bebelușul tău va începe încă de la 9 luni să se ridice în timp ce se va sprijini de majoritatea obiectelor care îl inconjoară, deci asigură-te că tot ce este în calea sa este suficient de rezistent pentru a-l susține. Abia după ce acesta stăpânește poziția de stat în picioare va începe să își croiască drum de la un mobilier la altul și abia apoi să poată merge fără sprijin.

Primii Pasi
jucarii bebelusi

2.Asigură-i un mediu moale

Ai grija întotdeauna că bebelușul tău să aiba un mediu moale și sigur în care să-și perfecționeze noile abilități. Poți opta pentru folosirea unor perne care sa îl înconjoare sau mai simplu de atat și mult mai sigur poți opta pentru BB Ghiozdanelul FirstSteps care îi protejează capul în cazul în care acesta se dezechilibreaza și cade. Aceasta este special concepută pentru ca micuțul tău să fie în siguranță. Se atașează în spatele piticului ca un ghiozdănel fiind confecționată dintr-un burete moale care sa îi protejeze spatele și capul. Unde poți găsi acest produs? Este foarte simplu! Îl gasesti aici !

3.Renunță la premergator

olita muzicala
olita muzicala copii

Deși în primă fază pare că un premergator ajută, acesta poate împiedica dezvoltarea corecta a mușchilor superiori ai piciorușelor. Tot cu ajutorul acestora bebelușul poate ajunge la elemente fierbinți sau alte elemente periculoase la care în mod normal el nu trebuie să aibă acces. Deci ar fi bine să eviți folosirea premergatorului mai ales din motive de siguranță.

4. Susține-l și supraveghează-l

Susține-ți bebelușul și supraveghează-l în permanență. Tu ești cel care îl poate ajuta sa prindă încredere în propriile forțe cât mai rapid. Așa că poți încuraja copilul să meargă stând în picioare sau îngenuncheat în fața lui și ținându-l de manuțe. De asemenea poți să-i ți mânuțele și să-l lasi să meargă spre tine.

5.Renunță la încălțăminte

Nu investi în pantofi pentru micuțul tău. Cei mai buni pantofi pentru primii pasi sunt șosetuțele. În interiorul casei sau pe suprafețe sigure în aer liber, lasă-ți bebelușul să meargă desculț sau în șosete antiderapante, pe cât posibil. Acest lucru ajută la construirea tonusului muscular iar copilul deprinde mai ușor echilibrul și coordonarea. Pentru excursii în aer liber, folosește încălțămintea ușoară și flexibilă. Stai departe de cizmele înalte sau de adidașii mai rigizi. Prea mult suport pentru gleznă ii poate limita mișcarea.

Primii pași reprezintă prima mișcare importantă către independență a bebelușului tău așa că ai grijă să îi facă în siguranță!

jucarii pentru craciun
  •  
    52
    Shares
  • 52
  •  
  •  
  •  

CITEȘTE ȘI

Lasă un răspuns